Plantgereedschap

Plantstokken

Kleine planten en bloembollen krijg je het gemakkelijkst en snelst in de grond met een aangepaste plantstok. Werk je op je knieën, dan is een plantstok van 30 centimeter ideaal; om rechtopstaand te planten is de versie met lange steel, van 90 centimeter meer geschikt. Zeker bij langdurig gebruik is die veel ergonomischer.

Bollenplanter

Om grotere plantgaten te maken is een aardappel- of bollenplanter een handig planthulpje: dankzij de lange buis en de 2 handvaten wordt planten een fluitje van een cent. Met zijn diameter van 8 centimeter vormt de bollenplanter een mooi rond plantgat waar je precies een aardappel of bloembol in kwijt kan.

Preiplanter

Wil je snel veel prei op gelijke afstand van elkaar planten dan is een preiplanter met 4 tanden ideaal. Dank zij de handige breedte van 45 centimeter gaat het planten snel en zonder moeite. Houd de preiplanter met beide handen aan de handvaten vast en duw afwisselend met de linker- en rechtervoet de tanden in de grond. Zo maak je in één keer 4 mooie plantgaten en krijgt je prei meteen alle kansen om optimaal te groeien.

Tuinkoord

Houd je er van om perfect op rijtjes te planten of te zaaien, dan is een tuinkoord onmisbaar. De 2 gepunte houten stokjes gaan heel gemakkelijk in de grond, en je kan de tuinkoord perfect opspannen tot een loodrechte lijn. Dankzij de uitsparing in het hout rol je de koord na gebruik snel en gemakkelijk terug op.

Node counts

1