Hout- en bosgereedschap

Uitgebreid assortiment houtgereedschap

Bijlen zijn het ideale hulpmiddel om bomen om te hakken of dikkere takken door te hakken. We hebben modellen van 1,25 tot 1,6 kilogram, met een steel van 70 tot 90 centimeter.

Met een kapmes of handbijl kan je makkelijk takken weghalen, een bosje snoeien of brandhout klieven. Je hebt kapmessen van 600 gram tot een kilo, met een steel van  36 tot 40 centimeter.

Wie grote blokken hout wil klieven, kan niet zonder kliefhamer. Die weegt wel 3 kilogram, met een steel van  90 centimeter.

We bieden ook rechte en getorste wiggen aan, met groeven tegen mogelijk terugschieten.

De ervaring leert dat bij een kliefhamer of bijl met houten steel, die steel wel eens stukgeslagen wordt, vooral door het misslaan. Wie veel klieft of hakt, investeert beter in een steel van glasvezel.

ZAAGBOK

Nieuw in het Polet assortiment is de zaagbok. Dit ergonomisch gereedschap vergemakkelijkt het zagen van takken en bomen. We hebben 2 modellen : de zaagbok 25 en de zaagbok 36. De eerste kan gebruikt worden bij bomen tot 4 meter lang en 150 kilogram zwaar en met een diameter van 5 tot 25 centimer. De tweede bij bomen tot 6 meter lang en 300 kilogram zwaar en met een diameter van 5 tot 36 centimeter.

 

Pagina's

Node counts

1