Polet neemt traditionele smederij Denolf over

Met Traditional heeft Polet er een ster bij

Polet is sinds jaar en dag actief als producent van gereedschappen, voor zowel de professionele als de hobbymarkt. Meer dan een eeuw geleden smeedde Polet reeds de eerste spadebladen. Van een eenvoudige smidse groeide het bedrijf uit tot de industriële onderneming en marktleider in België die het vandaag is. Om toch de voeling met de handgesmede gereedschappen te behouden, lanceert Polet nu zijn assortiment 'Traditional', waarvoor het bedrijf onlangs smederij Denolf heeft ingelijfd.

Polet Traditional

Een grote hervorming binnen Polet een tweetal jaren geleden luidde het begin van een nieuwe denkrichting in. Behalve een focus op de retail werd beslist om ook het professionele circuit actief te bewerken. Hoewel de producten van Polet tot ver over de landsgrenzen bekend zijn en verkocht worden, blijft Polet een volledig Belgische onderneming, inclusief de productie. Binnen dat kader en met de doorgevoerde hervormingen passen ook de gesprekken die er waren tussen Polet en de broers Chris en Stefaan Denolf, wier bedrijf generaties ervaring met gesmede gereedschappen heeft.

Wat in eerste instantie een nauwe samenwerking moest worden tussen Polet Quality Products enerzijds en de traditionele gereedschappensmederij Denolf anderzijds, groeide uit tot een acquisitie door Polet. Denolf is een kleinschalig bedrijf met heel veel stielkennis, waaraan Polet de complementaire industriële knowhow wil toevoegen.

Extra ster

Tijdens het vierder kwartaal van 2013 zal de volledige installatie van Denolf van Wichelen naar Borsbeke overgebracht worden, inclusief voormalige eigenaars Stefaan en Chris Denolf. De broers zijn nu reeds volop aan de slag bij Polet.

In wezen verandert er niks aan het assortiment Denolf, behalve de naamgeving. De handgesmede gereedschappen zullen vanaf heden onder de noemer 'Polet Traditional' vermarkt worden. Het oorspronkelijke logo van Denolf, de ster met letter 'D' blijft evenwel aanwezig, naast het logo van Polet. Met andere woorden , Polet Traditional krijgt er een ster bij.

De hele reeks gereedschappen van Polet Traditional wordt op precies dezelfde wijze geproduceerd zoals dat bij Denolf het geval was. Vervaardigd van hoogwaardig staal, wordt elk stuk uitgesmeed en gehard, waarna ze van een hickorysteel voorzien worden. Het resultaat is een reeks gereedschappen van topkwaliteit. Het nieuwe assortiment is voornamelijk gericht op de professional en zal bijna uitsluitend via speciaalzaken te verkrijgen zijn. De pijlen worden vooral gericht op de tuin- en bouwaannemers, kabelleggers en boomkwekers.

Tailormade

De productie van de Polet Traditional reeks gebeurt op een andere manier dan bij een massaproductie het geval is. Elk stuk gereedschap is handgesmeed, waardoor geen enkele spade, schoffel of hak identiek is. Behalve de authenticiteit en de optimale kwaliteit kunnen klanten daardoor in principe ook gepersonaliseerde gereedschappen aanvragen. Zo kunnen bijvoorbeeld een extra scherpe rand of een afwijkende vorm in overleg met de firma en de smeden bekomen worden.

Node counts

1