Hoe bestrijd je onkruid op lastige plaatsen op een natuurlijke wijze?

Onkruid bestrijden is niet altijd even makkelijk, zeker als je het op een ecologische wijze wilt aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan plekken zoals je gazon, ergens tussen de voegen of in bloembakken. Hakken en schoffels zijn ideaal voor het grote werk in de tuin, maar voor moeilijkere plekken bestaat er speciaal gereedschap. Lees hieronder wat je juist nodig hebt wanneer.
  

Onkruid verwijderen in borders en bloembakken

In borders tussen de planten of in bloembakken zijn handgereedschappen heel handig. De tools zijn ideaal voor kleiner werk waarbij je de rest van de tuin of grond niet wil verstoren. Denk bijvoorbeeld aan de voorbereiding van kleine grondvlakken en zaaibedden, het verplanten van jonge plantjes, of het onderhoud van je rotstuintje.

Onkruid en mos verwijderen tussen de voegen

Om onkruid en mos op terrassen, paden en opritten te verwijderen gebruik je best een voegenkrabber/borstel. Dankzij de speciale messing haren en een extra krabber tegen hardnekkig vuil, verwijder je makkelijk mos uit de voegen. Klinkerborstels zijn er dan weer voor brede voegen.

Nieuw is het Gekartelde Voegenmes met inox roestvrij vervangbaar blad, dat ideaal is om tussen voegen het onkruid te verwijderen. Door zijn gekartelde structuur neemt hij meer onkruid mee uit de voeg dan een gewone voegenkrabber en heeft hij altijd scherpe hoeken, zelfs na slijtage.

Een onkruidvrij gazon

Onkruid in het gazon is wat moeilijker om te lijf te gaan want je wil natuurlijk niet het gras errond ook verwijderen. Daarom is een onkruidsteker als handgereedschap of met lange steel ideaal. Dankzij zijn uitsparing vooraan snijd je de lange wortels af en kan je het onkruid door een kleine hefboombeweging vlot verwijderen.

Ben jij op zoek naar kwalitatief gereedschap om op een milieuverantwoorde wijze aan onkruidbeheersing te doen? Neem een kijkje in ons gamma hier.

Node counts

1