Zandschop

Verschillende formaten

Polet heeft zandschoppen in verschillende formaten (00 tot 03) die met een nummer worden aangeduid. Het kleinste model (met nummer 00) meet bijvoorbeeld 265 x 220 mm, terwijl het grootste model (met nummer 3) 290 x 240 mm groot is. 

Stelen

Een zandschop heeft een licht gebogen steel om het opscheppen te vergemakkelijken. De buiging zorgt ervoor dat de schop goed in evenwicht ligt en dat u minder kracht nodig hebt bij het scheppen. De steel van een zandschop is 130 cm lang zodat u zich zo weinig mogelijk moet bukken.

De meest gebruikte houtsoort voor schopstelen is es. Dit hout is heel sterk en toch flexibel genoeg. In mindere mate komt ook beuk voor in ons assortiment. Dit is een goedkopere optie die iets minder stevig is en minder bestand tegen water. Naast de klassieke houten stelen heeft Polet ook stelen uit glasvezelversterkte kunststof, wat zo’n 3 maal sterker is dan es. Meer informatie vindt u op onze pagina met schop- en batsstelen.

Een zandschop wordt vooral in België gebruikt. In Nederland verkiest men voor gelijkaardig werk over het algemeen batsen.

Pagina's

Node counts

2