• NL
  • FR
  • EN
  • DE

TUINTIPS MEI

‘Donder in mei geeft gras in de wei.’

In mei mag u 1 tot 2 keer per week uw gras maaien. Daarnaast verwijdert u best al het onkruid uit uw gazon met de U-Schoffelhak. Wanneer er regen wordt voorspeld, strooi dan kunstmest. Indien je dit over een maand herhaalt, houdt u uw gazon gezond. Indien u een nieuw gazon wil zaaien, dan is de maand mei het uitgelezen moment. Ook graszoden kunnen nu perfect aangelegd worden.

Wilt u de rand van uw gazon ook mooi recht hebben, kies dan voor een graskantsteker. Nieuw in het assortiment is de ergonomische graskantsteker. Met zijn uniek gevormde buis kan u met één beweging van uw voet de graskantsteker recht naar beneden duwen. Doordat je voet in het midden staat, werkt dit veel sneller en ergonomischer.

Mei is ook de maand om uw hagen te snoeien. De meeste blad dragende hagen zoals beuk, haagbeuk en buxus mogen deze maand voor de eerste keer gesnoeid worden. Indien u uw buxus wil snoeien, doe dit dan op een bewolkte dag om verbranding te voorkomen. Taxus snoeit u best nog niet maar wacht u tot juni. Om het beste snoeiresultaat te bekomen is het van belang het juiste materiaal te gebruiken. Voor het meeste snoeiwerk is een snoeischaar met papegaaibek het meest geschikt. Voor de takken gebruikt u een takkenknipper. Krijgt u te maken met dikke takken, dan werkt u best met een snoeizaag.

Tot slot kuist u ook uw plantenborders op en verwijdert u de vaste planten die nog niet in bloei zijn. Zij hebben namelijk de winter niet overleefd. Verwijder zeker ook het onkruid en hark de grond met een cultivator lichtjes waardoor uw border er heel netjes zal uitzien.

 

Node counts

1