• NL
  • FR
  • EN
  • DE

Tuintip september

“Is ’t met september heerlijk weer de herfst zal mooi zijn evenzeer”

 

De nazomer is op weg en de dagen beginnen de korten. Maar de maand september is heerlijk voor de tuin met zwoele temperaturen tijdens de dag. In de ochtend kan u genieten van de prachtige dauwdruppels. Deze maand is het dan ook zowel plant- als oogsttijd.

 

Als u van plan bent om een grasperk aan te leggen, is dit nu het ideale moment. De bodem is namelijk nog warm en vochtig. Bij dit weer kiemen de graszaden snel en gelijkmatig. Men dient eerst de grond om te spitten, daarvoor raden wij u onze professionele spade aan. Daarna kan u de meststoffen ondermengen met de tuinhark. U kan echter nog hinder ondervinden van kluiten aarde. Deze kan u breken met de kluitenbreker, die zich aan de bovenkant van de tuinhark bevindt. Tot slot leggen we de grond effen. En werken we graszaden in de grond, dan is onze gazonhark met 32 tanden hiervoor ideaal.

 

September is een goede maand om na te kijken hoe het staat met de plantenborders, want vanaf nu kan u de vaste planten dan ook een nieuwe plek geven. Dit kan u doen met onze tuinspade. Meng eerst wat potgrond in het plantgat, dit versnelt de inworteling. Geef de planten genoeg water. Hiervoor kan u ons assortiment gieters raadplegen.

De rozen blijven nog een tijdje bloeien dus verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Zo kan u de aanmaak van nieuwe rozen verlengen. Hiervoor raden wij u onze snoeischaren aan.

 

Hoe zit het met uw oogst? Bij droog weer kunt u appels en peren plukken met onze gebruiksvriendelijke fruitplukker met steel. De vruchten die in natte omstandigheden worden geplukt geven meer kans op vuile vlekken en kneuzingen. Verwijder ook regelmatig het afgevallen fruit om ziektes te voorkomen. Want deze maand staat bekend voor de schimmelziektes. Tomatenkwekers knippen best de bladeren weg die voor de vruchten hangen. Zo krijgt de vrucht meer zon en kan deze sneller rijpen. Voor het oogsten van de groenten en het fruit raden wij ons assortiment Tubtrugs aan. Deze zijn te verkrijgen in alle soorten vormen, groottes en kleuren.

 

Wist je dat september van het Latijnse woord septem werd afgeleid? Septem staat voor zeven. In de Romeinse tijd begon het jaar op 1 maart en september was oorspronkelijk de 7de maand.

Node counts

1