• NL
  • FR
  • EN
  • DE

Tuintip juni

‘In juni weinig regen voorspelt een grote zegen’

In juni is het heerlijk vertoeven in de tuin. De zon schijnt volop en de dagen worden zomers warm. Uiteraard is het buiten des te leuker als u een frisgroen gazon, een stralend bloembed of een gezonde moestuin heeft.

Om de bloemen en planten niet te laten uitdrogen, is het heel belangrijk om ze genoeg water te geven. U controleert dit best elke ochtend of avond. Hierbij is een sproeipistool heel handig in gebruik. Komt er een warme periode aan, besproei uw gazon en planten dan minimum twee keer per week met een automatische tuinsproeier en dit gedurende een halfuur. Naast het besproeien van het gazon is het ook aangeraden om het één tot twee keer te maaien aangezien het gras in juni heel snel groeit. Dit doet u best ’s avonds om te voorkomen dat uw gras verbrandt. 

Om de bloemen en planten extra te beschermen tegen de droogte en de warmte, is het aangeraden om de planten in borders te bemesten.

Tulpen en hyacinten zijn nu uitgebloeid. Haal alle uitgebloeide bloemen weg met een snoeimes zodanig dat de planten opnieuw genoeg energie hebben om nieuwe knoppen aan te maken. Zeker bij rozenstruiken is dit van belang aangezien zij hieraan heel gevoelig zijn. In juni staan de rozen volledig in bloei. Om ze mooi en sterk te houden, controleert u ze best regelmatig op bladluizen of andere ziekten.

Heeft u aardbeien in uw moestuin? Dan is het nu tijd om ze een eerste maal te oogsten met een fruitschaar. Pluk de aardbei altijd met het volledige kroontje, hierdoor blijft de vrucht langer goed.   

Is uw tuin volledig zomerklaar, dan rest u enkel nog te genieten!

 

 

 

Node counts

1