• NL
  • FR
  • EN
  • DE

Tuintip augustus

“In augustus regen, geeft de wijnoogst zegen”

Augustus is vaak een warme maand, maar toch neemt de groei en bloei van de meeste planten in de maand al langzamerhand af. Daarom is het aan te raden om zo veel mogelijk van de laatste zomerdagen te genieten in uw tuin.

Het is belangrijk dat het gras regelmatig wordt gemaaid maar let daar bij op dat de messen worden afgesteld afhankelijk van het weer. Tijdens droge dagen kan het gras beter wat langer gehouden worden. Bij warme dagen kan je beter wachten om het gras te sproeien tot de avond. Dit kan je doen met onze ronddraaiende sproeier met een metalen voetstuk.

In onze plantenborders zullen er hier en daar al wat uitgebloeide bloemen verschijnen. Verwijder deze alvast. Zo hoeven de planten geen energie te steken in het aanmaken van zaden en kan je langer genieten van een kleurrijke plantenborder. Hiervoor raden wij het tuinmes stainless met het handvat in Essenhout aan. Door hevige regen en wind heeft u meer kans op omgevallen planten deze kan je opbinden met touw of steunen met bamboestokken.

Eind augustus staat in het teken van ‘’het snoeien van de hagen’’ aangezien deze dan gestopt zijn met groeien. U snoeit het best als het bewolkt weer is anders heb je kans op verbranding. Voor een vlakke bovenkant plaats u aan het begin en aan het einde van de haag een paal waaraan u een touw spant. Deze kan je gebruiken als leidraad. Voor het snoeiwerk stellen wij u graag ons assortiment heggenscharen voor.

Voor degene die graag paaslelies / narcissen in de tuin hebben, is het nu de ideale periode. Mocht u narcissen in het gras planten moet je er wel rekening mee houden dat het gras tot zes weken na de bloei niet mag gemaaid worden. Anders heeft u volgende voorjaar geen bloemen. Voor het planten gebruikt u best onze professionele spade met essen steel.

Heeft u komkommers en courgetten staan in uw moestuin? Oogst deze groenten met het snoeimes stainless met het handvat in essenhout als ze jong zijn, ze zijn nu op en top van smaak. Wanneer er regelmatig groenten worden afgesneden zullen de planten steeds nieuwe vruchten dragen tot laat in het najaar.

Vergeet vooral niet te genieten van deze mooie zomermaand.

Node counts

2